Més de 3.000 persones participen a la primera edició d’Hotel Tapa Tour Barcelona

El restaurant Loidi del Condes de Barcelona, el restaurant Le Bouchon de l’Hotel Mercer Barcelona i el restaurant Batuar de l’Hotel Cotton House, guanyadors a les millors tapes del primer certamen d’Hotel Tapa Tour

Hotel Tapa Tour Barcelona tanca la seva primera edició amb una assistència de més de 3.000 participants.

Durant 10 dies, del 6 al 17 d’abril, el públic barceloní ha tingut la oportunitat d’apropar-se a 31 hotels de 4 i 5 estrelles per descobrir la seva gastronomia a través d’una ruta de tapes d’autor que han tingut la tradició, l’avantguarda i la sostenibilitat com a pilars.

Durant l’edició, cada hotel ha ofert dues tapes, una a concurs, que ha sigut valorada per un jurat professional, i un altra solidària, els beneficis de les quals han sigut destinats a més de 20 causes socials o ambientals.

El repte d’aquesta iniciativa és obrir la restauració hotelera a tothom i reivindicar l’hotel com a punt de trobada gastronòmic, no només per al público estranger, sinó també pel públic local.

Hotel Tapa Tour és un projecte independent que ha comptat amb el suport de l’Agència Catalana de Turisme i Turisme de Barcelona. L’edició ha estat patrocinada per Bodegas Codorníu Raventós i Campari.

ELS PREMIS

El jurat format per Patrick Torrent, director executiu de l’Agència Catalana de Turisme; el xef del restaurant Capritx, amb una estrella Michelin, Artur Martínez; Pep Palau, director del Fòrum Gastronòmic; Sergi Caballero, director del Festival Sónar i bodeguer en el 4kilos vinícola; i els periodistes gastronòmics Ricard Martín (Time Out Barcelona), María José Gómez (Time Out Barcelona), Òscar Gómez (Que Fem? La Vanguardia) i Belén Parra (El Mundo i Gastronomistas), han atorgat els següents premis:

“Tapa Tradicional”: “Tosta de cua de bou al vi negre» del restaurant Loidi de l’Hotel Condes de Barcelona. Xef: Jordi Asensio

«Versiona a la perfecció (tècnica i sabor) un clàssic de la cuina popular, que a més a més serveix a taula de manera creativa. La presentació demostra que la tradició pot resultar igual de suggerent que la millor avantguarda. En el seu conjunt, la relació qualitat preu és excel·lent.” (Belén Parra – El Mundo)

“Tapa Avantguardista”: “A verat” del restaurant Le Bouchondel Hotel Mercer Barcelona. Xef: Giuseppe Iannotti

La tapa ‘A verat’ ha obtingut el nostre reconeixement per la seva impecable presentació, la pulcritud del plat, la tècnica cuidada, l’equilibri entre sabors i la delicadesa gustativa amb la que se presenta.” (Pep Palau – Fòrum Gastronòmic)

“Tapa Sostenible”: “Croqueta de carbassa rostida amb pipes cruixents” del restaurant Batuar de l’Hotel Cotton House. Xef: Stefan Winter

Bona concepció d’una proposta vegetariana, elaborada amb producte de proximitat i de temporada, amb varietats recuperades cultivades segons criteris ecològics. Una tapa clàssica en la seva concepció i original en la forma i el contingut; cruixent en la seva cobertura, incloent les pipes, i gustosa en el seu nucli.” (Patrik Torrent – Agència Catalana de Turisme)

Per la seva part, la votació del públic assistent ha determinat que el premi a “Tapa Popular”, recaigui sobre la “Tosta de cua de bou al vi negre” del restaurant Loidi de l’Hotel Condes de Barcelona.

Foto: Jordi Asensio (xef de restaurant Loidi de l’hotel Condes de Barcelona), Maraya Perinat (Founding Director de l’hotel Cotton House) y Giuseppe Iannotti (xef del restaurant Le Bouchon de l’Hotel Mercer)

FINALISTES

Categoria “Tapa Tradicional”

1. “El nostre ànec amb peres” del Grand Hotel Central
2. “Ou amb bacallà i migues “ de l’hotel AC Victoria Suites
3. “Cassoleta de mandonguilles farcides de ceps” de l’hotel Silken Diagonal

Categoria “Tapa Avantguardista”:

1. “Esqueixada de bacallà” de l’hotel El Palace Barcelona
2. “Farcellet de vieira amb escabetx d’ou de guatlla” de l’hotel Meliá Barcelona Sky
3. “Carxofa ibèrica” de l’hotel Ohla Barcelona

Categoria “Tapa Sostenible”

Sense finalistes, ja que només 3 hotels es van presentar a aquesta categoria.

Categoria “Tapa Popular”

1.“Carxofa ibèrica” de l’hotel Ohla Barcelona
2.“Esqueixada de bacallà” de l’hotel El Palace Barcelona
3. “Vieira cruxient amb tres emulsions” de l’hotel Negresco Princess